Nakon pobede nad liderom u gostima, 0:0 s drugoplasiranim kod kuće

SMEDEREVO, 3. april 2024 – Kada se neka dobra utakmica završi 0:0, sportski komentatori imaju običaj da kažu da su „samo nedostajali golovi“. Baš je takav slučaj sa derbijem 28. kola Prve lige Srbije u kome su danas Smederevci dočekali drugoplasiranu ekipu na tabeli, bili bolji, pogotovo u drugom poluvremenu, ali… Smederevo 1924 – Tekstilac 0:0.

Meč je počeo oprezno, ipak sa pokušajima na obe strane. Tako se Dimitrijević probio po desnom boku, ali je posle njegovog ubačaja siguran bio golman tima iz Odžaka.

Najpovoljnija prilika za domaće viđena je u 14. minutu, kada je Lazar Marković sa bočne ivice peterca glavom ciljao suprotan ugao gola gostiju, ali je lopta otišla kraj stative.

Uzvratio je Princ Ukačukvu sedam minuta kasnije, na povratnu Davidovića, a u pratnji Kostića, nije dobro cilja i lopta je, na sreću domaćih, završila u gol autu.

Odmah potom, na  centaršut Zuvića sa desne strane, lopta stiže do Lokose, ali on, iako sam u srcu šesnaesterca, slabo tuče glavom, praktično loptu dodaje golmanu gostiju Braću.

U završnici prvog dela meča, u šprintu od centra igrališta, pomenuti Nigerijac je pretrčao Aleksu Markovića, ali je na pravom mestu bio iskusni Filip Kostić i otklonio opasnost po gol Smedereva.

Dimitrijević je, posle duplog pasa sa Stojkovićem, sa ivice kaznenog prostora poslao loptu kraj gola gostiju, a poslednji pokušaj pre pauze imao je Kodžić, čiji je udarac, iz trka, glavom, posle kornera, završio  u naručju Ognjena Lukića.

Znatno bolju i sadržajniju igru domaćin je prikazao u nastavku susreta.

Zuvić je u 47. minutu povukao kontru, nanizao nekoliko protivničkih igrača i poslao loptu Lazaru Markoviću, ali je usledio mlak udarac koji je lako zaustavio golman gostujućeg tima.

Davidović je šutem sa distance iznad gola Smedereva pokazao da i ekipa iz Odžaka nije bez ambicija, a onda je na centaršut Dimitrijevića Lokosa iz neposredne blizine glavom tukao pravo u golmana Braća.

U tom periodu igre domaći su imali inicijativu i u 65. minutu, posle kornera Lazara Markovića, Dimitrijeviće je udarcem petom s roglja peterca pogodio stativu gola Tekstilca. Ispostavilo se, Smederevci su u tom momentu bila najbliži postizanju toliko željenog gola.

Još jednu povoljnu priliku u finišu meča nisu realizovali domaći, pošto se po desnom boku probio Nikola Jovanović, ušao  u kazneni prostor i, čini se, malo jače dodao loptu ka prezimenjaku Saši, koji je za delić sekunde zakasnio da je ubaci u nebranjeni deo mreže.

U nadoknadi vremena viđen je, posle nekoliko žutih za igrače oba tima tokom susreta, i crveni  karton: dobio ga je pomoćni trener Smederevaca Bojan Ostojić zbog prigovora. Tako da ni to nije falilo. Samo golovi…

Publika, a bilo je više od hiljadu duša na zapadnoj tribini, bila je u prilici da premijerno vidi i novi semafor na stadionu kraj Dunava. Onaj stari odavno je van funkcije, otka d se neko „potrudio“ da ukrade transformator, srce tog u svoje vreme čuda tehnike. Ovaj novi je, u skladu s vremenom, u boji i rezolucija mu se, za razliku od starog, ne meri brojem sijalica nego piksela.

Posle ovog kola, Smederevo je na četvrtom mestu na tabeli sa 44 boda, ispred su ubsko Jedinstvo sa dva više i današnji rival, Tekstilac sa 48 bodova. OFK Beograd je, uprkos svim posrtanjima u nastavku prvenstva, i dalje ubedljivo prvi sa 10 bodova više od ekipe iz Odžaka.

U narednom kolu, koje je na rasporedu za vikend, Smederevo u nedelju gostuje Kolubari u Lazarevcu.  Kolubara je danas izgubila sa 2:0 od Radničkog u Sremskoj Mitrovici i sve je dalje od mesta koje obezbeđuje plej-of, a bliže timovima koji se bore za opstanak, mada još uvek na sigurnoj distanci od njih.

 

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!